Als de dagen iets langer worden en de temperaturen stijgen, dan krijgt iedereen weer zin om te barbecueën. Probeer dan een keer een tuinkachel als grill. Een tuinkachel uit steen is hét pronkstuk bij uitstek in uw eigen tuin. En het grootste voordeel is zeker dat de rook van de barbecue de buren niet storen én uw eetlust of die van uw gasten niet wegneemt.

Barbecuetijd

Een tuinkachel is een halfopen vuurplaats die in de tuin vaak een vaste standplaats heeft. Daarom is een tuinkachel eigenlijk ideaal te gebruiken als warmtebron tijdens de koelere avonduren. Een tuinkachel zorgt voor gezellige, aangename warmte onder de sterrenhemel zodat u zich langer kunt genieten van de frisse lucht. Het voordeel van een stenen tuinkachel is dan ook nog dat hij als grill kan dienen.

Want als uw barbecue te klein is geworden of hij heeft de geest gegeven, dan moet er bij het begin van de zomer een nieuwe gekocht worden. Eigenaars van een tuinkachel uit steen die een beetje handig zijn, kunnen zich echter veel geld besparen door zelf de handen uit de mouwen te steken.

Tuinkachel uit steen

tuinkachel steen Een tuinkachel in steen, aka barbecue, is makkelijk te bouwen zelfs zonder grondige kennis van zaken. Het voordeel is zeker dat u dan kunt bepalen hoe groot de tuinkachel wordt, hoe groot de grilrooster moet zijn, welke kleur de tuinkachel zal hebben enzovoort. Op die manier kunt u ook zelf het kostenplaatje zeer goed inschatten. Want de bouwmaterialen voor een tuinkachel uit steen zijn zeer variabel. De markt van de bakstenen is immers zeer gevarieerd en zo is dus ook de prijs.

Vooraleer u echter enthousiast aan het bouwen slaat, is het toch aan te raden eerst even na te denken over welke baksteen u wilt gaan gebruiken, hoe de tuinkachel van uw dromen er nu precies uitziet en welke functie hij moet hebben. Daarom is een klein bouwplannetje of een handleiding zeker een welgekomen iets. Ook waar u uw tuinkachel uit steen gaat bouwen zodat hij u tijdens zomeravonden grote vreugde brengt, moet u overdenken zodat u hem later niet moet herbouwen.

Aan te raden is een plaatsje bij het terras of op een beschut plekje in de tuin waar de schoorsteen niet direct blootgesteld wordt aan regen.

Wie niet zoveel zin heeft om zelf met bakstenen aan de slag te gaan, kan ook een bouwpakket kopen. Dat bestaat uit verschillende gemetselde stukken die dan snel en makkelijk op elkaar metselt. Of u laat de delen op elkaar metselen. Wil je wat anders, dan kun je de volledige tuinkachel laten metselen.

Of uw tuinkachel uit steen zelf gebouwd is, al dan niet op basis van een bouwpakket of dat u hem laten bouwen hebt door vaklui – het genieten nadien telt nog het meest. Als beloning voor al uw inspanningen wacht u in elk geval een lekker stukje gegrild vlees van op de eigen grill en een heerlijke, gezellige avond met familie en vrienden rond uw tuinkachel.