Tijdens de zomermaanden is uw tuin vaak het beste plekje onder de vrije hemel om te genieten van een glaasje wijn met uw familie of vrienden. ’s Avonds kan het echter best fris worden en kan een gezellig vuurtje in de tuin voor een amicale sfeer zorgen. Een kampvuur is veelal niet toegelaten in de tuin of op het terras, wat ervoor zorgt dat vuurmanden en tuinkachels zeer geliefd zijn.

In tegenstelling tot open vuurhaarden blijven tuinkachels nog veel langer nagloeien waardoor u nog langer van hun warmte kunt genieten. In een vuurschaal kunt u immers veel hout verbranden maar de schaal zal niet nog urenlang warmte afgeven.

Tuinkachels zijn tegen een goede prijs te kopen in de meeste bouwmarkten. Door de vele verschillende designs en de materialen waaruit de tuinkachels vervaardigd worden, vindt u zeker eentje die aan al uw wensen voldoet, inzake design en onderhoud. Zo zijn er gietijzeren kachels, maar ook uit inox, steen of op gas. De onderstaande informatie is zeker een goeie leidraad bij uw keuze.

Tuinkachel gietijzer

Een gietijzeren tuinkachel is zeker geen lichtgewicht maar gaat daarom jaren mee. Meer informatie over tuinkachel gietijzer.

Mexicaanse tuinkachel

Mexicaanse houtkachels zijn handgemaakte vuurpotten uit aardewerk en bekoren elkeen door hun mooie decoraties. Meer informatie over Mexicaanse tuinkachel.

Tuinkachel RVS

Een tuinkachel uit RVS is heel makkelijk in onderhoud en kunt u makkelijk verplaatsen. Meer informatie over tuinkachel in RVS

Tuinkachel steen

Een tuinkachel uit steen kan tevens uw barbecue zijn. Meer informatie over tuinkachel steen.

Tuinkachel gas

Als u kiest voor een tuinkachel op gas, hebt u geen gedoe meer met hout. Meer informatie over tuinkachel gas.