Tuinhaard Tuinhaarden zijn niet zo verschillend van binnenhuiskachels; Het enige verschil is dat tuinhaarden niet voorzien zijn van een rookschuif. Maar ze beschikken wel over schoorstenen zodat u geen angst moet hebben uitgerookt te worden door uw tuinhaard. Fabrikanten zijn trouwens zeer innovatief inzake snufjes toe te voegen aan de haarden zodat u onbezorgd kunt genieten van de lange zomeravonden. Denk maar aan spatdeksels en vonkenvangers bijvoorbeeld.

Een tuinhaard is trendy en is zeer populair geworden de laatste jaren. Wellicht hebben de vele verschillende stijlen en designs daarmee te maken: barok of modern? Strak of versierd?

Door de grote keuze is er voor ieders smaak wel iets op de markt te vinden. Ook de keuze inzake materiaal is toegenomen doorheen de tijd. Gietijzer of RVS? Beton of steen? Elk materiaal biedt een waaier aan mogelijkheden en houdt natuurlijk ook in dat er beperkingen zijn.

Verder zult u bij aankoop ook even bedenken of uw tuinhaard mobiel moet zijn of dat u hem een vaste plaats wilt geven in uw tuin.

Om u een beetje te helpen bij deze vele beslissingen, hebben we de volgende modellen even van dichtbij bekeken en de voordelen en nadelen tegenover gesteld.

Tuinhaard gietijzer

Gietijzer is een duurzaam materiaal dat u geen hoge brandstofkosten zal bezorgen. Meer informatie over tuinhaarden van gietijzer.

Tuinhaard RVS

Een tuinhaard uit RVS heeft het voordeel zeer mobiel te zijn. Meer informatie over een tuinhaard van RVS.

Tuinhaard beton

Een tuinhaard in beton kan ook uw barbecue zijn. Meer informatie over een betonnen tuinhaard.

Tuinhaard steen

Een tuinhaard in steen in de tuin is zowel warmtebron als kookplaats. Meer informatie over een stenen tuinhaard.