Inzake tuingarnituren is zeker het meest trendy object een terraskachel. Iedereen wil wel een gezellig hoekje op het terras, in de tuin, bij het zwembad of op the patio waar een vuurtje brandt. Natuurlijk omdat het zo leuk is samen rond het vuur te zitten met vrienden en te genieten, rusten, praten over koetjes en kalfjes. Er zijn talloze verschillende modellen van terraskachels op de markt, maar de keuze ligt bij u. U kunt een kleiner model kiezen of een stevige grote. Er zijn mobiele en immobiele op de markt. De keuze ligt echt bij u.

Redelijk nieuw – en intussen al zeer populair – op de markt van de terraskachels is RVS of roestvast staal of inox of veelal ook roestvrij staal genoemd. Het is een stevig en duurzaam materiaal dat bestand is tegen hoge temperaturen zodat u onbekommerd een avond lang vuur kan maken.

RVS of roestvast staal

Roestvast staal is bestand tegen hitte en corrosie waardoor het zeer lang meegaat. Een groot voordeel is dat RVS bestand is tegen alle elementen van de Moeder Natuur. Het zal door een beetje regen, zon of sneeuw niet kapot gaan, breken of roesten. Roesten kunnen ze echter wel als u de chroomlaag aan de buitenkant beschadigt. Chroom is bijzonder gevoelig voor chloor dat kleine puntjes zal veroorzaken waardoor roest kan ontstaan. Pas dus op dat u uw terraskachel uit RVS niet te dicht bij een zwembad opstelt en poets het zeker niet met poetsmiddelen op basis van chloor. Ook met tuingereedschap moet u uitkijken. Als u een kras maakt met de hegschaar of een schoffel, gebeurt net hetzelfde met de chroomlaag.

Terraskachel uit RVS zorgt voor een trendy sfeer

terraskachel RVS In de meeste van de RVS terraskachels kunt u hout, houtskool of briketten (geperst hout) branden zonder enig probleem. Tegenwoordig vindt u ook al RVS kachels op gas. Doordat u in RVS kachels ook houtskool kunt branden, is een barbecuefeestje tijdens de zomer zeker nooit veraf. Vaak zijn de kachels uitgerust met een grillrooster of met een afneembaar deel zodat u in een handomdraai van uw gezellige terraskachel een open kookplaats kunt maken.

De meeste mensen verkiezen ook RVS kachels tegenover een gietijzeren of stenen kachel omdat ze zo modern en minimalistisch zijn in design. Door hun elegantie brengen ze iets stijlvols op uw terras dat u zeker zal bevallen. Ze zijn ook zeer erg licht en mobiel door de wielen die eronder zijn gemonteerd of door de handgrepen. U kunt uw terraskachel dus ook nog verplaatsen wanneer hij brandt.

Roestvast staal voor terraskachels is zeer ‘hot’ en dat niet alleen in de figuurlijke zin van het woord. Of het nu een kachel is die op hout brandt of op gas, wees u er steeds van bewust dat de kachel warmte uitstraalt. Pas dus op met kleine kinderen die in de buurt spelen, maar ook op alles wat in de buurt staat en ligt van de kachel. Laat nooit iets brandbaar in de buurt van de kachel slingeren en blus het vuur voor u naar bed gaat.