Wanneer u bij killer weer een feestje in open lucht of half overdekt organiseert, komt u ook steevast tot de ontdekking dat de ruimte ook verwarmd moet worden. Dat is echter niet zo gemakkelijk. Een terrashaard op gas kan dit probleem misschien snel oplossen.

Terrashaard op gas: praktisch

terrashaard gs Wie een gashaard wil aankopen, zal wellicht even tijd nodig hebben om een keuze te maken uit het gigantische aanbod. De keuze aan modellen is enorm groot. Het belangrijkst is echter dat u nagaat of ze makkelijk te bedienen zijn. Gashaarden zijn dat insé: door middel van een draaiknopje verhoog of verlaag je simpelweg de gastoevoer.

Omdat deze gashaarden op gas werken – zoals de naam duidelijk laat verstaan, moet u wel stilstaan bij het feit dat gas zuurstof wegneemt uit de ruimte waarin de haard staat en ze dus zeker niet in een totaal gesloten ruimte mogen worden gebruikt. Daar kunnen ze immers problemen veroorzaken met de ademhaling en bloedsomloop van uw gasten.

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat zulke haarden op gas geen speelgoed zijn voor kinderen en dat ook brandbare stoffen uit de buurt moeten worden gehouden. Het risico op verbrandingen of op vuur is dan bijzonder groot.

Zeker van groot belang is dat de gashaarden makkelijk verplaatsbaar zijn. Ze zien er overigens ook elegant uit zonder dat ze zichzelf opdringen en de show willen stelen van de gastheren en gastvrouwen. Met terrashaarden op gas beleeft u zeker gezellige momenten. Ook in de latere uurtjes zullen ze nog hun diensten bewijzen en u en uw gasten met een sfeer van geborgenheid tegemoet treden. Met een gashaard komt er aan uw feestje onder de sterrenhemel geen einde.

Prijskaartje

En net omdat gashaarden er zo elegant uit kunnen zien en er verschillende fabrikanten op de markt hun waren aanbieden, kan de prijs nogal verschillen. De grootte, vast of mobiel, enzovoort, zijn natuurlijk ook allemaal criteria die meespelen bij de aankoop en de prijs. Voor uw privé feestje heeft u veelal voldoende met een gasfles van 5 tot 11 kilogram propaan- en butaangas. Wie niet meteen geld wil uitgeven aan een nieuwe terrashaard, kan ook een tweedehandse kopen.

Of een beroep doen op een verhuurdienst van gashaarden. Bij feestjes volstaat één gashaard vaak niet – denk bijvoorbeeld aan een trouwfeest tijdens de zomermaanden – en besparen heeft hier geen zin: als het te koud is, rennen uw gasten naar huis en blijft u letterlijk en figuurlijk in de kou staan met uw hapjes, drankjes enzovoort.

En wegrennen, dat zullen ze zeker niet doen omdat de rookontwikkeling van uw gashaard storend is. Bij propaan- en butaangas ontstaat geen rook. Alleen uzelf zult misschien even schrikken van het prijskaartje als u uw gehuurde terrashaarden op gas terugbrengt. En vooral: als u de gaskosten ziet. Propaangas is namelijk zeer duur. Daarom dat u de gashaarden ook enkel en alleen ziet in tuinen van restaurants of bierhuizen. Als particulier kunt u betere en goedkopere gezelligheid creëren met houtkachels.