Alles begon voor Jøtul in het gezegende jaar 1853 met de oprichting van Kværner Brug aan deJøtul houtkachel rand van het idyllische Christiana. Kværner Brug produceerde toen verschillende zaken in gietijzer, waarvan de gietijzeren kachels al gauw het populairste en best verkochte product werden.

De zaken gingen na een tijd echter minder en het bedrijf verkocht zijn gietijzeren kacheldeel en ging zich richten op de productie van turbines. Het was een werknemer van het oude Kværner Brug die het gietijzeren kachelgedeelte onder zijn hoede kreeg, Herman Anker. Hij zorgde tevens voor het ontstaan van de huidige naam Jøtul.

Door de jaren heen zorgde hij voor een bloeiende kachelhandel die vandaag de dag nog steeds floreert en groeit. Jøtul richt zich namelijk niet langer en alleen op het Noorse vasteland maar heeft ook verscheidene dochterondernemingen in de VS, Denemarken, Spanje, Polen,… en telt meer dan 750 werknemers. Een bedrijf dat dus groeit en bloeit en garant staat voor kwalitatief hoogstaande kachels.

 

Jøtul en zijn houtkachel assortiment.

Jorul gietijzeren houtkachel Ook binnen het gietijzeren houtkachel assortiment vervult Jøtul een leidinggevende rol. Zij bieden de klant momenteel de keuze uit om en bij 40 verschillende houtkachelmodellen die qua grootte en uitzicht voor ieder wel wat wils aanbieden.

Het laatste jaar heeft Jøtul vooral nieuwe vrijstaande houtkachelmodellen op de markt gebracht zoals de Jøtul F 470 (71, 73, 74, 75) versies en de Terrazza. Al deze nieuwe houtkachelmodellen zijn echt een streling voor het oog en zijn ontworpen door een Noorse gespecialiseerde designstudio.

De pekzwarte gietijzeren houtkachels bevatten allen een grote gewelfde ruit die een fantastisch zicht op het vlammenspel biedt. Met hout als brandstof dat terug in de lift zit, zal het nu al uitgebreide gamma in de toekomst waarschijnlijk enkel toenemen. De +/- 40 aangeboden modellen zijn daarenboven nog eens onderverdeeld in 4 subcategorieën: houtkachels, speksteenkachels, hout inzethaarden en tuin openhaarden.

 

Jøtul en zijn uitgebreid garantiepakket.

Jøtul biedt zijn klanten na aankoop en correcte plaatsing van een van hun houtkachels ook een uitgebreid en interessant garantiepakket. Zo geeft de firma 10 jaar garantie op alle externe gietijzeren onderdelen, en dit zowel voor defecten aan het materiaal zelf als bij fabricagefouten.

Ook het glas geniet van een 2-jarige garantie op defecten en fabricagefouten. Altijd in acht genomen natuurlijk dat de houtkachels conform de installatie- en plaatsinginstructies zijn gebeurd. Bijkomend worden ook alle arbeidsuren die omwille van een van de bovenstaande problemen kunnen vereist zijn tot 2 jaar na plaatsing door Jøtul gedekt. Defecten aan andere kachelaccessoires en –onderdelen vallen onder de Noorse handelswet. Zorg er steeds voor dat bij problemen de garantiekaart en aankoopbon in de buurt zijn.

 

Jøtul in het kort.

Kiezen voor een Jøtul houtkachel staat dus garant voor het kiezen voor een trendy en tijdloze kachel. Jøtul probeert mee te denken met zijn mogelijke klanten en zorgt met regelmaat voor innovaties op gebied van design, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. Daarenboven probeert het bedrijf zich ook als een groen bedrijf op te stellen en voldoet het aan de strengste milieunormen. Bovendien is het gietijzer van hun kachels voor 100% recycleerbaar.

houtkachel jotul